Genel

Koronavirüs Salgınında Günlük Vaka Sayısı Rekoru Kırıldı

Koronavirüs salgını, her geçen gün biraz daha ağır bir bilançoya yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda, 13 Eylül Pazar günü günlük aktif vaka sayısında rekor kırıldığı belirtildi. Açıklamalara göre dün, dünya genelinde 307.930 kişi COVID-19’a yakalandı.

Koronavirüs salgını, insanların hayatlarına mal olmaya devam ediyor. Johns Hopkins Üniversitesi’nin son verilerine göre salgın, bugüne dek 923 bin 883 kişinin hayatını elinden aldı. Ayrıca aktif vaka sayısı 30 milyona dayanmış durumda. Durum her geçen gün daha da kötüleşirken Dünya Sağlık Örgütü, günlük vaka sayılarında yeni bir rekorun kırıldığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, 6 Eylül’de yaptığı açıklamalarda 306 bin 857 vaka sayısıyla en yüksek vaka sayısının kaydedildiğini açıklamıştı. Ancak bu vaka sayısı, uzunca bir süre rekor olarak kalmadı. Yapılan son açıklamalarda, geçtiğimiz 24 saatte 307 bin 930 vakanın doğrulandığı bildirildi. Rekorun kırılmasına en büyük etki gösteren ülkelerse Hindistan, ABD ve Brezilya olarak açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarında, dün Hindistan’da 94 bin 372, ABD’de 45 bin 523 ve Brezilya’da da 43 bin 718 vakanın bildirildiğine değinildi. Ayrıca yine son 24 saat içerisinde ABD ve Hindistan’dan 1,000’den fazla, Brezilya’da ise 874 kişi COVID-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Dünya genelindeki günlük ölüm sayısıysa 5,500’ü aştı.İLGİLİ HABER

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı: Koronavirüste Büyük Dalga Yaklaşıyor

Hindistan’da durum kontrolden çıkmış gibi görünüyor

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Hindistan, günlük 64 bin civarında aktif vaka bildiriyor. Bu vakalar, temmuz ayıyla kıyaslandığında yüzde 84 civarında artış yaşandığı görülebiliyor. Ayrıca ülke, eylül ayının başından beri her gün 1000’den fazla COVID-19 kaynaklı ölüm bildiriyor. Hindistan’daki toplam vaka sayısıysa 5 milyona merdiven dayamış durumda.

Avrupa’da da durum hiç iç açıcı değil

Koronavirüs salgını her gün biraz daha fazla can alırken, Avrupa için de sıkıntılı bir süreç başlamış durumda. Çünkü özellikle de İspanya ve Fransa’da günlük vaka sayılarında yeniden patlama yaşanıyor. Ayrıca Birleşik Krallık, Almanya ve İtalya’da da İspanya ve Fransa kadar olmasa da vaka sayılarında artış devam ediyor. Bu durum, hükümetleri de harekete geçirmiş durumda.

*12 Eylül’e kadar olan süreçteki 100 bin kişiye göre aktif vaka oranları

Ülkeler, birbirlerinin peşi sıra ikinci dalga uyarısı yapmaya başlamış durumdalar. Hükümetler, salgının kontrol altına alınması için sokağa çıkma yasakları ve yeni tedbirleri gündeme getirirken, bölge halklarıysa bu duruma tepki gösteriyor. Hatta hafta sonunda Paris sokakları karıştı. Ayrıca Avustralya’da da insanlar, uygulanan tedbirlere tepki göstermek için sokaklara döküldüler.İLGİLİ HABER

Vaka sayılarında yaşanan artış, İsrail’de sokağa çıkma yasağı getirdi

COVID-19 salgını dünyanın her yerinde yeniden hız kazanmış gibi görünüyor. Bu bağlamda vaka sayılarında ciddi artışın yaşandığı ülkelerden bir tanesi de İsrail. Hükümet, artışın önüne geçmek için 18 Eylül’de başlayacak yeni bir karantina kararı aldı. En az 3 hafta sürecek karantina, ülke geneli için geçerli olacak. Yetkililer, bu sayede salgının hızının yavaşlayacağını düşünüyorlar.

Salgın Türkiye’de de her geçen gün daha kritik hale geliyor

Türkiye’de de koronavirüs salgınının bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Sağlık Bakanlığı’nın dün yayımladığı verilere göre son 24 saat içerisinde 1527 aktif vaka tespit edildi. Ayrıca dün, 57 vatandaşımızı COVID-19’a kurban verdik. Son verilere göre toplam vaka sayımız 291 bin 162’ye ulaştı. 7000’den fazla vatandaşımızsa COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda.

Yakalanmamanın ilk kuralı: Maske kullanmak

Koronavirüs salgınının ilk gününden beri dünya genelindeki tüm uzmanlar, salgından korunmanın en basit yolunun maske kullanmak olduğunu dile getiriyorlar. Çünkü yapılan araştırmalara göre temas halinde olan iki bireyin maskeli olması durumunda bulaş riski, yüzde 5 seviyelerinde. Ancak çok ilginç bir şekilde bu kadar basit bir tedbir bile hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde uygulanamıyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu